Skovstatistikken sikrer faktuel viden om de danske skove

Den danske skovstatistik indeholder faktuelle oplysninger om tilstanden af danske skove. Den viden er uundværlig i en tid, hvor debatter om skov, biodiversitet og klima har tendens til at løbe løbsk på sociale medier.

Læs mere

Styrelse finder omkring fire procent skov med særlig naturværdi

Miljøstyrelsens kortlægning af paragraf 25-skov har været i gang siden foråret. De første erfaringer peger på, at fire procent af det private skovareal bliver kortlagt.

Læs mere

Danmarks største skovrejsning er skudt i gang

Lego-familiens investeringsselskab Kirkbi har skudt danmarkshistoriens største skovrejsning i gang. Der er fokus på skovens klimaeffekt. Projektet vil give et væsentligt bidrag til den grønne omstilling. Skovdyrkeren var med på premieredagen.

Læs mere

Danske juletræer er julebordets klimaduks

Isoleret set vil et konventionelt dyrket juletræ fjerne 0,6 kilo CO2 fra atmosfæren. Men forbrugerens transport af træet har stor betydning for regnskabet, viser klimaanalyse.

Læs mere

Nyt partnerskab skal sikre bedre biodiversitet

Nyt partnerskab imellem Miljøministeriet og erhvervslivet skal forbedre biodiversiteten. Dansk Skovforening er med i partnerskabet.

Læs mere

Dobbelt skiftedag i skoven

I begyndelsen af maj var der skiftedag i Margrethelund Plantage. Næste ejergeneration tager over. Samtidig er der også generationsskifte på skovfogedposten.

Læs mere

Nu kan du igen dyste i viden om træarter

Skovdyrkernes populære kortspil er igen på lager. Medlemmer får et gratis spil, som er vedlagt denne udgave af medlemsbladet

Læs mere

Direktør forventer mindre dramatik end frygtet

Juletræsdirektør er optimistisk efter møde med Vurderingsstyrelsen om nye ejendoms-kategoriseringer.

Læs mere

Kort nyt

Mange medlemmer er ramt af ændrede ejendomskategorier

Læs mere