Nordsjællandske kæmper fortæller dansk skovhistorie

Den tyske industri- og skovmand Johan von Langen blev hentet til Danmark for at forbedre dansk skovdrift. Hans arbejde fik enorm betydning for dansk skovbrug. Ædelgrankæmper i Nordsjælland vidner fortsat om hans arbejde.

Læs mere

Klaus forvalter unikke naturværdier på Salling

Kaas Hovedgård på Salling er ejet af Færch Fonden. Her findes uerstattelige naturværdier, som bliver plejet og passet. Den opgave varetager Klaus Østergaard i tæt samarbejde med fondsbestyrelse og direktion.

Læs mere

Vattenfall i nyt samarbejde om trævindmøller

Trævindmølle-virksomheden Modvion har indgået en aftale med en af Nordeuropas helt store energiproducenter, nemlig det svenske statsejede Vattenfall. Sammen skal de to undersøge mulighederne for bruge Modvions møller af træ i fremtidige vindmølleparker.

Læs mere

Tyske skovejere må sælge nåletræ med tab

Enorme angreb af typografbiller i tyske nåleskove er en katastrofe for skovejerne, og priserne på tysk nåletræ er droppet markant, oplyser Skovdyrkerne Syds råtræ-ekspert Jesper Nørgaard Petersen. Han har været på faglig tur til et af de hårdt ramte områder.

Læs mere

Skatteregler risikerer at spænde ben for lodsejere

Regeringen har lanceret en model for Danmarks første klima-skovfond. Fonden skal gøre det muligt for borgere og virksomheder at give et klimabidrag, der sikrer målbar CO2-reduktion.

Læs mere

Forskere klar med nyt CO2-verdenskort

Forskere kortlægger potentiel CO2-effekt af, at landområder springer naturligt i skov eller at skov selvforynger sig. Men effekten er markant lavere end dyrket skov, viser nyt studie, publiceret i tidsskriftet Nature. Dansk skovforsker er medforfatter.

Læs mere

Tidligere skovfoged: Min skov skal producere godt råtræ

Per Juul Larsen har været skovfoged i over 40 år og har egen skov ved Vejen. Han dyrker fortsat skoven, hvor han har fokus på at producere råtræ i høj kvalitet.

Læs mere

Per dyrker trøfler i skoven

På en ferie i Frankrig blev Per Juul Larsen interesseret i trøffeltræer. Nu har han plantet en lille lund med trøffelpodede egetræer i skoven. Første trøffel lader vente på sig.

Læs mere

Endnu en rapport vender tomlen op for træbyggeri

Træbyggeri sparer massive mængder CO2, viser ny rapport, som dermed ligger sig i slipstrømmen af en række andre med samme konklusion.

Læs mere

Læserundersøgelse 2020 viser fornuftige takter

Undersøgelse blandt læserne af Skovdyrkeren viser generel stor tilfredshed med medlemsbladet.

Læs mere

Bog giver indblik i bevaringsværdige træer

Tidligere skovfoged Helge Daus har skrevet en bog om de bevaringsværdige træer i Aarhus-skovene.

Læs mere

Dansk nåletræ går fri af tysk katastrofe

Selvom tyske skovejere sender meget billigt nåletræ på markedet, har det endnu ikke ramt priserne på dansk nål, oplyser skovfoged.

Læs mere