Ny teknologi kan sende biomasse i den grønne superliga

Ny teknologi kan opsamle CO2 fra varmeværkernes skorstene. Det kan gøre biomasse til et nøgleprodukt i fremtidens klimaomstilling. Faktisk kan flis stå overfor et reelt paradigmeskifte, vurderer udviklingschef.

Læs mere

Ukrainekrigen sætter træforsyning under gevaldigt pres

Over halvdelen af det forarbejdede egetræ, vi anvender i Danmark, importeres fra Ukraine. Andre træprodukter er også ramt af krigen. Der meldes om prisstigninger på 30-60 procent. Branchedirektør taler om decideret forsyningskrise.

Læs mere

Miljøstyrelsen banker snart på hos private skovejere

Efter sommerferien begynder Miljøstyrelsen at registrere værdifuld natur i private skove, og nogle skovejere vil få besøg af styrelsens medarbejdere. Naturområderne bliver udpeget med hjælp fra kunstig intelligens.

Læs mere

Fra skovarbejder til selvstændig juletræsproducent

Kim Bøhne er en af landets større juletræsproducenter. Han begyndte som skovarbejder og har i løbet af de sidste 40 år bygget sin forretning op. Produktionen er nu på 150.000 træer årligt fra flere ejendomme og selskaber.

Læs mere

Østjysk skovrejsning fik dispensation fra forbud

Lodsejer Elsemaria C. Andersen fik med Skovdyrkernes hjælp tilladelse til at plante skov på et areal, hvor kommunen ikke ønskede skovrejsning. Træerne kom i jorden sidste forår. Væksten er kraftig, sundheden er høj, og efter kun en sæson er mange træer i mandshøjde.

Læs mere

Brancheforening byder pensionsselskaber velkommen i skoven

Forsikrings- og pensionsselskaber skal have mulighed for at eje skov, mener Dansk Skovforening. Selskabernes investeringer kan styrke den danske skovdrift, lyder vurderingen.

Læs mere

Her kommer ti nye nationalparker

De sidste ti naturnationalparker er placeret. De bliver geografisk bredt fordelt ud over hele landet

Læs mere

4 Korte nyheder fra Skovdyrkeren nr. 81

Små nyheder fra skovbruget i indland og udland.

Læs mere