Juletræsproducenter må finde nye og kreative løsninger i dyrkningen

Omkostningerne i juletræsproduktionen er steget betydeligt de seneste år, og der er fortsat høje krav til bæredygtighed i produktionen. Det betyder, at der skal ledes efter nye dyrkningsmetoder til at sikre en rentabel fremtidig produk- tion. De producenter, der finder løsningerne, kan se ind i en lukrativ forretning.

Læs mere

Tysk skovfoged måler tusindvis af træer ind med GPS

Axel Köhn har digitaliseret forvaltningen af 1200 hektar naturnær skov i Tyskland. Målet er, at alle hovedtræer er målt ind med GPS, når han går på pension om syv år. Digitaliseringen skal gøre det nemmere at overtage forvaltningen for hans efterfølger.

Læs mere

Regler for gødningsregistrering lempes

Nye regler lægger op til, at skovejere med over 10 hektar ikke længere er tvunget ind i gødningsregisteret. Det var ellers en konsekvens af tidligere stramninger af reglerne. Der er også ændrede regler for brug af kemi.

Læs mere

Naturværdier skal ind i finansloven

Værdierne af vores natur skal inddrages i politiske beslutninger på en bedre måde end i dag. Det er budskabet i ny rapport, som forsker fra Københavns Universitet har været med til at udforme.

Læs mere

Energitræ stiger i pris men korttømmer falder

Markedet for nåletræ er volatilt som aldrig før, oplyser skovfoged. De seneste måneder er prisen på energitræ steget, men samtidig falder prisen på korttømmer.

Læs mere

Brancheforening savner svar fra kritiske biologer

Dansk Skovforening forsvarer dansk skovbrug efter måneder med biologkritik. Foreningen savner svar på, hvor fremtidens bæredygtige træmaterialer skal komme fra.

Læs mere

Per Hilbert blev skovdyrker ved et tilfælde

Per Hilbert har et langt arbejdsliv bag sig med næsten 30 års ansættelse hos Skovdyrkerne. At arbejdslivet kom til at handle om skovbrug var et rent tilfælde.

Læs mere

Pensionskæmpe bygger rekordhøjt træhus

Med 78 meter i højden og 20 etager bliver det kommende kontorhus ”TRÆ” Danmarks højeste træhus. Højhuset opføres af pensionsselskabet PFA og er placeret i Aarhus.

Læs mere

Menighedsråd planter 10 hektar skov

Skovdyrkerne har plantet 10 hektar skov på Lolland, hvor Sandby Kirkes jorde nu bliver til skov. Projektet er realiseret i samarbejde med Nyskovfonden.

Læs mere

300 nye sheltere i statsskovene

A.P. Møller Fonden har bevilliget 16 millioner kroner til opførelsen af 300 nye sheltere i de statslige naturområder over hele landet.

Læs mere