Skovejere føler sig tromlet i fredningssag

Danmarks Naturfredningsforening vil frede omkring 500 hektar privat skov på Trelde Næs ved Fredericia. Skovejerne er kritiske og føler sig tromlet af foreningen. Erstatningerne er urimeligt lave, lyder kritikken.

Læs mere

Bedre biodiversitet har topprioritet i sønderjysk skov

Rørdam Skov drives alene med det formål at skabe de bedste betingelser for natur og biodiversitet. Gamle løvtræer bliver bevaret, drængrøfter stoppes til, og nye arter plantes ind for at skabe høj variation.

Læs mere

En smuk eg blev symbol for den første sparekasse

Et smukt egetræ fik en særlig funktion ved oprettelsen af den første sparekasse i Norden. Træet blev valgt som bomærke. Det skulle symbolisere troværdighed og stabilitet.

Læs mere

Kun en tosse kan finde på at købe det gods

Sigrid Søgaard Mortensen købte Rodvigsballe i 1979. Dengang var hovedbygningen nærmest en ruin, og der måtte hårde forhandlinger til, inden skødet blev underskrevet.

Læs mere

Tre ud af fire har fået svar på ansøgning

75 procent af ansøgerne til ordningen privat skovrejsning 2022 havde fået svar ved årsskiftet. Men langt færre har valgt at søge.

Læs mere

Skovdyrkernes omsætning sætter rekord

Gode salgspriser på skovens produkter og øget aktivitetsniveau i foreningerne løftede Skovdyrkernes samlede omsætning til rekordniveau. Det fremgår af Skovdyrkernes seneste regnskab.

Læs mere

Omkostninger stjal årets prisstigninger

Priserne på juletræer havde igen i år retning opad. Men desværre blev de forbedrede priser ædt op af højere omkostninger.

Læs mere

Kort nyt

Stort skulderklap til erfaren skovfoged

Læs mere