Savværk har succes med trævarer til private

Grønagergård Savværk fabrikerer plantekasser, legehuse, sheltere – og alt derimellem. Alt er produceret af godt dansk råtræ. Strategien med salg til private har været med at til sikre høj vækst og sorte regnskabstal i en ellers presset savværksbranche.

Læs mere

Politiker i hårdt angreb på kendis-biologer

Folketingspolitiker Christian Friis Bach anklager biologerne Morten DD og Rasmus Ejrnæs for at være konfrontatoriske og for at bedrive politisk aktivisme. Helt ved siden af skiven, lyder svaret

Læs mere

Medlemmer kan få en gratis uglekasse

Skovdyrkerne og Dansk Ornitologisk Forening (DOF) vil gerne forbedre ynglemulighederne for natugler. Derfor har Skovdyrkerne fået produceret uglekasser i samråd med DOF. Skovdyrkermedlemmer kan få en gratis kasse til egen skov – men man skal være hurtig.

Læs mere

Substitution er en vigtig del af skovens klimaeffekt

Det er ikke retvisende, når nogle klimaberegninger udelader substitutionseffekten. Substitution skal regnes med for at få det sande billede af skovenes klimaeffekt.

Læs mere

Douglas-graner kvitterer for god sjællandsk lerjord

Skovejer Flemming Duus Mathiesen dyrker skov på 13 hektar god sjællandsk lerjord. Tilvæksten er høj, og træerne kvitterer for de gode forhold.

Læs mere

Sunde askeplanter i handlen

Asketræer, som er tolerante overfor asketoptørre, er i handlen. Det er et godt skridt på vejen til at få genindført ask i de danske skove, mener skovfoged, som samtidig maner til forsigtighed.

Læs mere

Bedre muligheder for at plante nål i skovrejsning

Landbrugsstyrelsen kommer nu med en forbedret skovrejsningsordning. Kommuner kan søge – og der vil blive bedre muligheder for at plante nåletræ.

Læs mere

Medlemmer får adgang til digitalt skovkort

Skovdyrkerne og Skovkortet.dk har indgået nyt samarbejde. Med aftalen får Skovdyrkernes medlemmer gratis adgang til digitalt skovkort over deres egen skov

Læs mere

Husk at indberette gødning og sprøjtejournal

Der er ændrede regler for sprøjtejournal og gødningsindberetning. Husk at indberette inden 1. april.

Læs mere

Kort nyt

Har du fået brev om paragraf 25-skov?

Læs mere